3D-Printen

3Dplanner | Fused deposition modeling of FDM
3Dplanner | StereoLithography Apparatus of SLA

Wij staan steeds paraat!

De 3D-Print Service voor al uw 3D-projecten.

U kunt erop rekenen dat wij professioneel, snel en efficiënt zijn.

Wij zorgen ervoor dat u bij elke stap in het proces op de hoogte blijft.

 

Type 3D-printers

3Dplanner beschikt over twee type 3D-printers:

 

Fused deposition modeling of FDM

Een rapid prototyping-techniek waarbij laag na laag materiaal aan elkaar wordt gesmolten.

Bij 3Dplanner kunnen we objecten FDM 3D-printen met maximale afmetingen: 420 x 420 x500mm, Maar via tand-groef of verlijming van onderdelen kunnen we natuurlijk ook grotere projecten realiseren!

 

StereoLithography Apparatus of SLA

Het 3D-printen gebeurt doordat een laserstraal laag per laag de oppervlakte van een vloeibare kunststof (kunsthars) verhardt. Waar de laserstraal de vloeistof raakt, treedt de verharding in werking.

Bij 3Dplanner kunnen we objecten SLA 3D-printen met maximale afmetingen: 197 x 123 x 200 mm.

 

 Direct en indirect 3D-printen

Het verschil zit in het feit of het ontwerp 3D-geprint is (direct)
of
Dat een 3D-print gebruikt is in het proces om uw model te maken (indirect)

 

Lost Wax Printing & Casting

Zijn voorbeelden van een indirecte 3D-printtechniek.
Je kan bij 3Dplanner terecht voor Lost wax printing (was 3D-printen) of ook voor het Lost wax casting.
Een handige techniek die het werk van een goud en zilversmid bij het maken van juwelen gevoelig kan verlichten. U schetst uw ideeën, wij maken een digitaal 3D-model en 3D-printen het in was of zelfs Lost wax casting in zilver, brons of goud.

Bij deze techniek maken we gebruik van een wasachtige hars. Om ervoor te zorgen dat uw model niet uit elkaar valt, worden er samen met het model ondersteunende structuren 3D-geprint. Deze ondersteunende structuren worden door ons aangemaakt en na het 3D-printproces handmatig verwijderd. Nadat de ondersteunende structuren zijn verwijderd en uw model is schoongemaakt, kan het model worden voorbereid voor het eventueel gieten (Lost wax casting).

 

Voor deze techniek gebruiken wij onze type SLA printers met Liqcreate Wax Castable,
een blauwe fotopolymeer op wasbasis

Lost Wax Printing
Lost Wax Casting

Eerst worden een of meer wassen gietstukken aan uw model bevestigd. Vervolgens wordt het model met de sprue aan een wassen 'boom' bevestigd, samen met een heleboel andere modellen. De boom wordt dan in een kolf geplaatst en bedekt met een fijn gips. Wanneer het gips hard is, vormt het de mal voor het gieten van het metaal. De gipsen mal wordt vervolgens in een oven geplaatst en gedurende enkele uren zodanig verhit dat de was volledig is opgebrand.

 

Dan wordt het gesmolten metaal erin gegoten om de holten op te vullen die door de was zijn achtergelaten. Zodra het metaal is afgekoeld en gestold, wordt de gipsen mal gebroken en worden de metalen modellen met de hand verwijderd. Tenslotte wordt het model gevijld en geschuurd om de sporen te verwijderen. Het wordt geschuurd, gepolijst of gezandstraald voor de afwerking die u wenst.

 

Maquettes - Miniatuur & Schaalmodellen

3D-printen leent zich uitermate voor het maken van Maquettes en miniatuurmodellen.
Omdat het 3d-printen van een maquette of schaalmodel minder arbeidsintensief is dan traditionele maquettebouw, kan het tegen een aanzienlijk lager kostprijs.
Door de flexibiliteit die gepaard gaat met 3D-printen, kunnen wijzigingen eenvoudig doorgevoerd worden. Een 3D-geprint schaalmodel maakt het project meteen veel realistischer, tastbaarder en visueler.

Omdat 3D-printen relatief goedkoop en snel is kan je gemakkelijk maquettes printen in diverse stadia van het project.

Bij 3Dplanner beschikken wij over 3D-printers die tot 5 kleuren of materialen door elkaar kunnen 3D-printen. Maquettes kunnen gemaakt worden in demonteerbare verdiepingen zodat ook de binnen indeling zichtbaar wordt.

‚Äč

Contacteer ons voor meer informatie en prijzen.

Bekijk gerust onze gerealiseerde projecten.